Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 [FAQ] Oglądanie meczów Milanu przez internet by kag
Wielu użytkowników ma klopoty ze znaleznieniem transmisji meczów Milanu (szczególnie meczów towarzyskich, pucharowych). Oto kilka sposobów aby obejrzeć mecz w dobrej jakości i bez problemów.
1 sposób - przez portale bukmacherskie:
Osobiście wszystkie mecze oglądam w serwisie sportingbet.com. Wystarczy zarejestrować się w serwisie ( to nic nie kosztuje) , znaleźć odpowiednie wydarzenie i kliknąć ikonkę watch. Aby oglądnąć mecz w lepszej rozdzielczości, kliknij ikonkę pop-up. Wyskoczy okienko z meczem - dla mnie nie jest to wystarczające więc zmieniam rozdzielczość ekranu z 1280x1024 na 800x600 i oglądam mecz w przyzwoitej jakości.
Niestety portale jak sportingbet (bwin, unibet, bet365, betfair) nie trasmitują wszystkich meczów - szczególnie pucharów europejskich i krajowych. Aby obejrzeć te mecze odsłyłam do 2 lub 3 sposobu.
2 sposób - przez programy P2P:
Ściągamy 3 obowiązkowe (moim zdaniem) programy do oglądania TV przez internet.
- Sopcast
- UUSee
- TVUPlayer
Dzięki nim jestem w stanie obejrzeć każdy mecz. Przydatnym programem jest tutaj UUSee , dzieki któremu zobaczyłem spotkanie z Novara czy FC Zurich - należy pamiętać, że Milan to drużyna popularna w Chinach , stąd sporo chińskich stacji TV trasmituje mecze.
Do tego należy zaopatrzyć się w strony z linkami do meczów.
Powyższe strony w zupełności wystarczą i najlepiej dodać je do ulubionych.
3 sposób - Justin.TV i przez Windows Media Player, Winamp czy RealPlayer
Ciekawa stroną jest Justin.tv . Dzięki niej można oglądać mecze za pomocą przegladarki (polecam przeglądarkę Firefox). Wybór transmisji jest duży , jakość niezła , dodatkowo transmisje rzadko się tną. Jedynym problemem jest przerywanie transmisji po kilku minutach i komunikat o tym , że liczba użytkowników z naszego kraju przekroczyła dozwolony limit. System jednak można oszukać.
"Instrukcja dla firefox: narzędzia-> opcje-> zaawansowane-> sieć-> ustawienia-> ręczna konfiguracja serwerow proxy, wpisujemy 174.142.24.201 i port 3128. Później należy jeszcze zaznaczyć opcję, jeśli nie jest zaznaczona "Użyj tego serwera proxy dla wszystkich protokołów" -> ok, odświeżamy i nie mamy już limitów."
a tutaj lista działących serwerów proxy:http://www.samair.ru/proxy/type-01.htm
Transmisje meczów można znaleźć na justin.tv czy na stronych podanych przeze mnie wcześniej (np. atdhe.net).
Niektóre transmisje można obejrzeć za pomocą Winampa , Windows Media Player czy RealMediaPlayer. Te rozwiązanie to wg mnie ostateczność. Jeśli jednak nie ma innego wyjścia to radzę pościągać najnowsze wersje tych trzech programów oraz paczkę kodeków (moim zdaniem najlepszą jest K-Lite Codec Pack).
Ostatnio zmieniony przez Mike Pon 08 Lut, 2010, w całości zmieniany 4 razy
Bardzo ciekawy artykuł. Zachęcam wszystkich do pisania takich 'poradników' jak te w FAQ, które mogą pomóc innym No i jeśli ktoś ma jakieś ciekawe linki lub kilka słów uzupełniania, to niech pisze, doklei się wyżej. W końcu te posty mają pomóc innym, a im więcej na dany temat tym lepiej.
Nie. Rejestracja jest darmowa. ;) Oglądanie meczów Serie A również. Tylko jeżeli bardzo chcesz oglądaĆ mecze Australian Open, Rolland Garros, Wimbledonu i US Open to musisz mieĆ pieniądze na koncie. ;D
_________________ `Idąc do przodu,
patrz, czy zostawiasz ślady,
po których mógłbyś wrócić..`
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum